Харків'яни завдали першої поразки беззаперечному лідеру сезону

10857
Баскетбольний клуб «Харківські Соколи» зміг вдома завдати першої поразки в сезоні одноосібному лідеру української Суперліги.

У гості до підопічних Валерія Плеханова команда «Прометей» зі Слобожанського на Дніпропетровщині приїхала з переможною серією у 25 матчів. «Родичі» Зевса цього сезону ще жодного разу не поступилися, клацаючи суперників як білка горіхи. На жаль, обидва суперники не змогли виставити на гру свої оптимальні склади. У «Соколів» через загрозу вторгнення армії РФ на територію України додому відлетіли всі американські легіонери, які погодились у грі команди. Щодо гостей, то вся їхня основа виїхала на збір до Чехії, а до Харкова прибув склад, який представляє клуб у Вищій лізі національного чемпіонату.

«Соколів» одразу за собою повели Володимир Шевченко та серб Александар Зечевич, який вирішив Харків не залишати, незважаючи на напружену атмосферу в країні. Гості зі Слобожанського за свої очки чіплялися відчайдушно, намагалися далеко не пускати майданчика у відрив господарів. Втім, до великої перерви харків'яни таки досягли 10 очок переваги – 49:39. До того ж, «соколи» досить сильно поплескали гравців «Прометея», і на подальшу боротьбу сил у них залишилося не так вже й багато.

Як наслідок, у третій 10-хвилинці харківські баскетболісти додали до своєї переваги ще 8 пунктів (76:58). Підсумкова їх перевага над «Прометеєм» склала 25 очок – 98:73.

Найкращим гравцем «Харківських Соколів» став Зечевич, який оформив дабл-дабл. Він набрав 20 очок і здійснив 12 підбирань при одній гольовій передачі. Другим за вкладом в успіх команди став Шевченко, у якого 20 очок, 8 підбирань та 2 асисти.

Фіаско у Харкові ніяк не позначилося на лідерстві команди зі Слобожанського у таблиці Суперліги. Вона, як і раніше, займає перше місце. У харків'ян п'ята позиція за 17 перемог у 29 матчах. Обидва колективи свої наступні матчі проведуть уже у березні, оскільки сезон в українській Суперлізі бере міжнародну паузу.

Читайте також: