Харків радо зустрів і привітав свого олімпійця (фото)

1344
З 28 серпня по 8 вересня 2024 року у місті Париж (Французька Республіка) тривали ХVІІ літні Паралімпійські ігри-2024. Харківці здобули для України 7 нагород.



Харків зустрів і привітали харківського плавця Максима Вераксу зі «сріблом» на цьогорічних Паралімпійських іграх в Парижі.



Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов

На ХVІІ літніх Паралімпійських іграх-2024 Україна представлена складом зі 140 атлетів, що виступають у 17 видах спорту.  Збірна України на ХVІІ літніх Паралімпійських іграх-2024 здобула 82 медалі: 22 - золоті, 28 - срібні, 32 - бронзові. Українці посіли 7 місце в загальному заліку та 5 – за кількістю нагород.



До речі, загалом спортсмени Харківщини привезли до дому 1 золоту, 3 срібні (зокрема, й тенісистка Марина Литовченко, - докладніше в новині GX) та 3 бронзові медалі.

Нагадаємо, у складі Національної збірної команди України на XVII літніх Паралімпійських ігор, що проходили в Парижі, було дев‘ять представників Харківської області.

Зокрема, 40-річний Максим Веракс цього разу у Парижі виборов «срібло», а загалом на 5 Паралімпійських іграх виборов 16 медалей та став найтитулованішим спортсменом серед паралімпійців України.

Наш спортсмен здобув «срібло» на 100-метрівці вільним стилем, яку подолав за 53.64 секунди.





"Наші спортсмени — гордість Харківщини! Дякуємо Максиму та його тренеру Василю Кеке за результат! Слава Україні", - підсумував начальник ХОВА.

Вітаємо Максима та усіх незламних спортсменів, що показують чого варта Україна на змаганнях світового рівня.

Віримо Богові та ЗСУ! Україна здобуде свою Перемогу!

Нагадаємо підсумки ХХХІІІ Літніх Олімпійськіх ігор, які проходили в Парижі, - Україна завершила виступи на Олімпіаді-2024 з 12 медалями: 3 золотих; 5 срібних; 4 бронзових (докладніше в пості на фейсбук-сторінці GX).



Фото, відео та матреіал: ХОВА, GX, Наталія Бойченко

Читайте також: