Я просто йду вперед. Титулована спортсменка з Харкова здобула ще одну медаль для України (фото, відео)

1783
З 28 серпня по 8 вересня 2024 року у місті Париж (Французька Республіка) тривають ХVІІ літні Паралімпійські ігри-2024.


Українці із хвилюванням стежать за виступами наших спортсменів на Паралімпійських іграх у Парижі. Адже це справді змагання нескорених! Їх лозунгом можна вважати слова спортсменки з Харкова, Марини Литовченко: "Я просто йду вперед!"  Саме так змагаються українці, саме так виборює свободу Україна!

На ХVІІ літніх Паралімпійських іграх-2024 Україна представлена складом зі 140 атлетів, що виступають у 17 видах спорту. 



На ранок 8 вересня, після десяти змагальних днів, збірна України посідає 7 місце в медальному заліку. Наразі українці здобули 79 нагород: 21 золоту, 26 срібних та 32 бронзові (сьогодні наші спортсмени позмагаються ще за дві медалі - у веслуванні та паверліфтингу).



Внесла свій вклад у загальний залік і спортсменка з Харкова - тенісистка Марина Литовченко отримала срібло Паралімпіади-2024.



Журналісти новинного порталу GX багато років поспіль слідкують за досягненнями нездамної спортсменки. 

"Головне у професійному спорті не брати до уваги кількість нагород, а завзято йти вперед, постійно вдосконалюючись. Лише у щоденній роботі над собою можна досягти успіху", - розповідала Марина читачам GX.



До речі, сама Марина Литовченко розповідала, що до своєї золотої медалі Паралімпіади-2020 вона йшла аж п'ять років, які провела у щоденних тренуваннях. Докладно про цю визначну подію у житті спортстменки у відвертому інтерв'ю чемпіонкі у програмі «Viсtory з Вікторією Маренич».



Довідка. Марина Литовченко - паранастільна тенісистка у класі WS6. 

Народилася Марина у Києві. Її шкільні роки минули у Херсоні: там дівчина у 2009 році вперше взяла до рук ракетку. Але саме у Харкові з'явилася можливість повністю віддатися своїй мрії – грі в теніс. Стабільно тренуватися Марина розпочала у 2012 році, коли вступила до ХНУ ім. В. Н. Каразіна. Незважаючи на проблеми зі здоров'ям, дівчина досягла величезного успіху і перемогла не одного суперника.

Призерка чемпіонатів Європи - 20213 та 2015 року.

Бронзова медаль XV Літніх Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро 2016 року.



Перемога в Пекіні (Китай) на турнірі China Open 2018 - у складі команди паралімпійців Марина посіла перше місце та здобула золоту медаль (докладніше в новині GX). Чимала заслуга у досягненнях чемпіонки – це віра та талант її тренера Андрія Ісакова.



2018 рік - "золото" чемпіонату світу (докладніше в новині GX). Нагадаємо, паралімпійці з України взяли участь у чемпіонаті світу з настільного тенісу серед спортсменів із поразкою опорно-рухового апарату та інтелектуальними порушеннями. Змагання відбулися у м. Лашко (Словенія). 



2019 рік - Міжнародний турнір з паралімпійського настільного тенісу у містечку Лашко (Словенія) - Україна показала високий результат: у особистих та командних змаганнях серед жінок золото країні принесла харків'янка Марина Литовченко (докладніше в новині GX).



Чемпіонка літніх Паралімпійських ігр-2020 в одиночному розряді класу C6 в Токіо. Нагадаємо, XVІ літні Паралімпійські ігри проходили у Токіо (Японія) з 24 серпня по 5 вересня 2021 року.



Докладно про чуттєву зустріч в Харкові призерки в новині GX
Більше фото в альбомі на фейсбук-странці порталу.
 

2021 рік - харків'янку Марину Литовченко нагородили орденом княгині Ольги ІІ ступеня. Відзнаку вручив чемпіонці Паралімпіади-2020 Президент України Володимир Зеленський. Докладніше в новині GX.



Чемпіонка світу за підсумками Паралімпійських ігор-2022 в Пекіні.

2023 рік - чемпіонка Європи (в одиночній та у командній грі) з паранастільного тенісу.

Нагадаємо, навесні 2022 року чемпіонка Паралімпіади-2020 Марина Литовченко виставила на аукціон свою золоту медаль, щоб допомогти відродити Харківський національний університет ім. В.М. Каразіна, який постраждав під час обстрілу російських окупантів. Докладніше в новині GX.



Тому ми розуміємо, як важко було Марині розділяти подіум із спортсменкою під нейтральним стягом...

Вітаємо Марину та усіх незламних спортсменів, що показують чого варта Україна на змаганнях світового рівня.

Віримо Богові та ЗСУ! Україна здобуде свою Перемогу!

Нагадаємо підсумки ХХХІІІ Літніх Олімпійськіх ігор, які проходили в Парижі, - Україна завершила виступи на Олімпіаді-2024 з 12 медалями: 3 золотих; 5 срібних; 4 бронзових (докладніше в пості на фейсбук-сторінці GX).



Фото, відео та матреіал: Вікторія Маренич, GX, Наталія Бойченко, архів Марини Литовченко, відкриті джерела


Читайте також: