Уродженець Харківської області виборов для України першу медаль Олімпіади-2022

12012

Фрістайліст Олександр Абраменко завоював «срібло» у лижній акробатиці на Олімпіаді у Пекіні.
У боротьбу за нагороду зимових Олімпійських ігор у китайській столиці 33-річний уродженець міста Первомайського Харківської області вступив у статусі чемпіона Ігор 2018 року, які, нагадаємо, проходили у корейському Пхенчхані.


У кваліфікації Авраменко одним стрибком вирішив завдання виходу до головного фіналу, де мали виступити 12 найкращих фрістайлістів. Приємно усвідомлювати, що компанію йому у групі найсильніших склав ще один український фрістайліст Олександр Окіпнюк. Він показав найкращий стрибок у другому етапі відбору.


На попередньому етапі фінального раунду Абраменко отримав від суддів за свій найкращий політ 123,53 бала, і увійшов до шістки найкращих, які пробилися до суперфіналу. На жаль, за бортом еліти залишився Окіпнюк, який набрав 122,01 бала.
За свій вирішальний стрибок Олександр Абраменко отримав 116,50 балів. Цього виявилося достатньо, щоб залишити позаду Іллю Бурова з команди ОКР (114,93), але мало, щоб наздогнати китайського фрістайліста Ці Гуанпу, який із сумою в 129 балів став олімпійським чемпіоном.


Срібна нагорода Абраменка стала першою медаллю для української збірної на Іграх-2022 у Пекіні. І, найімовірніше, вона так і залишиться єдиною, адже у заключних видах Олімпіади, яка завершиться 20 лютого, українці мають лише теоретичні шанси на медальний успіх.

Читайте також: