«Одразу впадають у вічі суворі запобіжні заходи». Харків'яни обживаються в Олімпійському селі

6663

Спортсмени з Харкова, які увійшли до української делегації для участі у майбутніх Зимових Олімпійських іграх 2022 року, 30 січня заселилися до Олімпійського села. Вона розташована у столиці Китаю – Пекіні. Раніше українці жили у поселеннях Чжанцзякоу та Яньцина. Про це повідомили у Національному олімпійському комітеті України.

«Безпосередньо у столиці Ігор-2022 проживатимуть представники фігурного катання та шорт-треку, які після перерви у два олімпійські цикли зуміли повернутися до складу збірної та завоювати дві ліцензії на Олімпійські ігри. Так само, як і наші фігуристи у командних змаганнях, які виступали у цій дисципліні лише у 2014 році», - наголосили представники НОКУ.

Серед тих, хто вже заселився до Олімпійського села – і харків'янка Олександра Назарова. Срібна призерка Юнацьких Олімпійських ігор зазначила, що в поселенні досить суворо дотримуються карантинних правил.

«Так, ми вже у Пекіні, в Олімпійському селі. Досить довго чекали на складання тестів в аеропорту. Тому тільки залишили свої речі в кімнаті, де ми мешкаємо по одному, і йдемо до їдальні. Відразу впадає у вічі – суворі запобіжні заходи, які тут діють. Ще ні з чим не могли ознайомитися, але вже зараз можна сказати, що селище у Пекіні, несхоже на селище у Пхенчхані-2018», - поділилася фігуристка.

XXIV Зимова Олімпіада пройде у столиці Китаю – Пекіні з 4 по 20 лютого 2022 року.

Раніше «ГородХ» поінформував, що до української олімпійської збірної увійшли 4 спортсмени з Харкова: Руслан Перехода (лижні перегони), Олександра Назарова та Максим Нікітін (фігурне катання), Уляна Дуброва (шорт-трек).

Загалом Національний олімпійський комітет України презентував список із 45 українських спортсменів, які відстоюватимуть честь країни у 12 дисциплінах Ігор-2022.

Читайте також: