Зимова Олімпіада в Пекіні: коли виступатимуть харківські спортсмени

8756

Сьогодні, 4 лютого, у Пекіні стартують XXIV зимові Олімпійські ігри. Загалом у складі збірної України за медалі боротимуться 4 спортсмени з Харкова. Окрім цього, 18-річна харків'янка Ольга Мікутіна нестиме на Олімпіаді прапор Австрії. Саме за цю країну виступає молода спортсменка, пише сайт "Kharkiv Today".

Найдосвідченіші представники Харкова - фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін. Олександрі, дочці відомого футболіста випала честь нести прапор збірної України на відкритті Олімпіади.

На змаганнях пара виступила у танцювальній програмі.

Коли дивитись:

4 лютого - командні змагання,

12 лютого - обов'язкова програма,

14 лютого - довільна програма.

У лижних перегонах виступатиме 34-річний уродженець Старого Салтова Руслан Перехода. Цікаво, що він був учасником (провідним) української паралімпійської змішаної дружини, яка на Паралімпіаді-2018 у Пхенчхані (Південна Корея) виграла золоту медаль в естафеті 4х2,5 км.

Коли дивитись:

6 лютого – скіатлон;
8 лютого – жіночий та чоловічий індивідуальний спринт вільним стилем;
11 лютого – 15 км. класичним стилем;
13 лютого - 4 х 10 км;
16 лютого – жіночий та чоловічий командний спринт класичним стилем;
19 лютого – 50 км. вільним стилем.

Руслан не обов'язково братиме участь у всіх змаганнях. Рішення про те, якого спортсмена на яку дистанцію ставити приймає тренер збірної безпосередньо перед змаганнями.

Олімпійський шорт-трек підкорюватиме 19-річна землячка Уляна Дуброва. Вона стала наймолодшою ​​спортсменкою збірної, і нинішні Олімпійські ігри стали для неї першими.

Уляна двічі виступала на чемпіонатах Європи і тричі – на чемпіонатах світу. Найкращим її результатом стало 9-е місце в естафеті на Чемпіонаті світу в Італії в 2020 році.

Коли дивитись:

4 лютого - командні змагання,

15 лютого - коротка програма,

17 лютого - довільна програма.

Транслюватиме олімпіаду український телеканал «Суспільне», а також інтернет-канали.

 

Читайте також: