Дівчата з Харкова здобули золото у Канаді (фото)

2818
Збірна України перемогла в акробатичній групі на змаганнях в Канаді.

Приємна звістка долетіла з далекої Канади в Україну.  Спортсменки з Харкова здобули золоту та бронзову медалі третього етапу Кубка світу з артистичного плавання, який проходив з 31 травня по 2 червня у Маркемі (Канада).

Гімн України лунав двічі - за підсумками турніру з артистичного плавання на п'єдестал двічі піднімалися представниці України.



Зокрема, в акробатичній групі спортсменки Харківської області (Іванна Бурба, Амелія Волинська, Марія Здоровцова, Аліса Кулик, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищенко) та їхні колеги зі столиці (Олександра Горецька та Єлизавета Лимар) отримали вищій бал - 244.4834. На другому місці опинилися представниці Китаю (242.6500 бала), а третє дісталося господиням змагання (Канада - 236.3034 бала).

В довільному дуеті харків'янки Владислава і Марина Алексіїви здобули «бронзу», отримавши 242.1772 бала. На кілька балів кращими виявилися спортсменки з Канади (246.5501 бала) та Японії (253.7730 бала).

До речі, сестери Алексіїви в цьому сезоні отримали вже другу медаль на етапах Кубка світу. На етапі в Парижі вони стали срібними призерками. Це дало змогу Владиславі та Марині посісти п'яте місце серед дванадцяти найкращих дуетів у загальному заліку. Тепер дівчата змагатимуться у Суперфіналі Кубка світу, який відбудеться в угорському Будапешті з 5 по 7 липня.



Фото та матеріал: ХОВА

Читайте також: