Представниця Харківщини стала прапороносцем. Яскрава подія закарбована на папері в Україні (фото)

6270
До 11 серпня 2024 року в Франції кращі спортсмени світу будуть змагатися на ХХХІІІ Літніх Олімпійських іграх.

Ось і стартували ХХХІІІ Літні Олімпійські ігри в Парижі (Франція). Представники українського телемарафону поспілкувалися з прапороносцями України на ХХХІІІ Олімпійських іграх плавцем Михайлом Романчуком та тенісисткою Еліною Світоліною. У Парижі Україну представлять 140 спортсменів, які змагатимуться у 23 видах спорту.

А ви знали? В 1924 році, рівно 100 років тому, Франція вперше прийняла Олімпіаду. Цьогоріч французи приймають представників 205 країн. На Олімпійських іграх будуть представлені 28 традиційних та 4 додаткові види спорту, з 45 спортивних дисциплін.

Човен з українцями плив 80-м, дощ і сутінки перевіряли спортсменів на міцність.



 

До речі, заслужений майстер спорту України з тенісу Еліна Світоліна - почесна громадянка міста Харків.


Довідка. Еліна народилася 12 вересня 1994 року і з 4 років присвятила своє життя тенісу. Вона відома своїми досягненнями, серед яких бронзова медаль на Олімпіаді 2020 року у Токіо та 19 титулів WTA, включаючи чемпіонство на підсумковому турнірі WTA.

Свій перший матч Еліна зіграє вже у неділю, 28 липня.

Докладніше про олімпійців-представників Харківщини в новині GX.

А ви знали? До Олімпійських ігор, головного мультиспортивного форуму чотириріччя, до якого прикута зараз увага мільйонів людей з усіх куточків світу, компанія "Укрпошта" випустила тематичний набір марок з конвертами та буклетом, як до першого дня та к і взагалі до події і учасників змагань.

Ще трохи про Олімпійські ігри...

Які види спорту будуть представлені: Стрільба з лука, художня гімнастика, художнє плавання, легка атлетика, бадмінтон, баскетбол, баскетбол 3 на 3, пляжний волейбол, бокс, веслувальний слалом, спринт на каное, велоспорт "BMX-фристайл", велоспорт "BMX-перегони", велоспорт МТБ, шосейний велоспорт, велоспорт на велотреку, пірнання, кінний спорт, фехтування, футбол, гольф, хокей, дзюдо, марафонське плавання, сучасний пентатлон, художня гімнастика, академічне веслування, регбі-7, вітрильний спорт, стрільба, скейтбординг, спортивне скелелазіння, серфінг, плавання, тейквондо, стрибки на батуті, теніс, тріатлон, волейбол, водне поло, важка атлетика, реслінг.

До того ж в програму Олімпіади внесено нові спортивні дисципліни: брейкін, відомий як спортивний брейкданс, та веслувальний слалом (крос на каяку). Крім того, другі змагання відбудуться зі скейтбордингу та серфінгу.

Нагадаємо, кращі спортсмени України засуджують російський терор.

Щиро підтримуємо та бажаємо перемоги на Олімпійських іграх усім українцям!

Фото та матеріал: трансляція "Суспільне", "Укрпошта"

Читайте також: