Воля до перемоги! Відважні харківці будуть представляти Україну на Олімпіаді (фото, доповнено)

6296
З 26 липня до 11 серпня 2024 року в Франції кращі спортсмени світу будуть змагатися на ХХХІІІ Літніх Олімпійських іграх.


Вже лічені години залишилися до урочистого відкриття Олімпійських ігор на річці Сені в Парижі. Це вперше, коли церемонія буде поза легкоатлетичним стадіоном. Спортсмени національних олімпійських збірних 6 кілометрів сплавлятимуться на човнах. Вони плистимуть за маршрутом від мосту Аустерліц до мосту Понт д'Іена.

"Воля до перемоги!" - з таким слоганом змагатимуться українці на Олімпіаді. Адже українська нація - нація переможців! Спортсмени попри війну готові показати свою майстерність світу. 

У Парижі Україну представлять 140 спортсменів, які змагатимуться у 23 видах спорту.

Вагоме місце в збірній України займають представники Харківщини.

Зокрема, в змаганнях з водних видів спорту збірну України представлять Владислава і Марина Алексіїви — заслужені майстри спорту України з синхронного плавання, які продовжують вражати своїми досягненнями на світовій арені (Докладніше в новині GX).

Почесна громадянка міста Харків - заслужений майстер спорту України з тенісу Еліна Світоліна - представить Харківщину та нашу країну на Олімпійських іграх у Парижі.


Довідка. Еліна народилася 12 вересня 1994 року і з 4 років присвятила своє життя тенісу. Вона відома своїми досягненнями, серед яких бронзова медаль на Олімпіаді 2020 року у Токіо та 19 титулів WTA, включаючи чемпіонство на підсумковому турнірі WTA.

Гордість Харківщини - заслужений майстер спорту з важкої атлетики Каміла Конотоп



Довідка. Каміла Конотоп народилася 23 березня 2001 року, і з 11 років присвятила своє життя цьому виду спорту. Спортсменка виступає у ваговій категорії до 59 кг.
Каміла за правом може пишатися своїми досягненнями — вона є срібною призеркою чемпіонату світу та триразовою чемпіонкою чемпіонатів Європи.

Анна Пономаренко, відома під псевдонімом Bgirl Stefani.

Довідка. Народилася 26 травня 1994 року. Анна почала займатися брейкінгом у віці 15 років і відтоді стала визнаною у світі брейк-танцівницею.
Серед її найвищих спортивних досягнень - третє місце на Madrid International Series 2022, другі місця на European Champ і European Games, а також перемоги на Hong Kong Gold Series, UK Championship, Redbull BC One UK Cypher і Redbull BC One Last Chance Paris.
Анна тренується під керівництвом відомого тренера Дениса Семеніхіна, відомого як Bboy Gimnast.

Поліна Бугрова - майстер спорту України з бадмінтону.

Довідка. Поліна народилася 30 січня 2004 року і з 9 років присвятила своє життя бадмінтону. Вона відома своїми досягненнями, серед яких бронзова призерка чемпіонату Європи до 19 років у парній категорії та перемога на Етапах Кубку Європи «Latvia International» та «Ukrainian International».

Щиро підтримуємо та бажаємо перемоги на Олімпійських іграх усім українцям!

Нагадаємо, кращі спортсмени України засуджують російський терор.

Фото та матеріал: GX, ХОВА, відкриті джерела

Читайте також: