Усик переміг і зберіг усі чемпіонські пояси (фото)

13931
Український боксер Олександр Усик захистив чотири пояси чемпіона світу (IBF, WBA, WBO та IBO) в надважкій ваговій категорії.

Українець у ніч проти 21 серпня в Джидді (Саудівська Аравія), за підсумками 12 важких раундів матчу-реваншу здолав британця, екс-дворазового чемпіона світу Ентоні Джошуа.

Усик упевнено розпочав поєдинок, нарощуючи перевагу. Перша половина залишилася за українцем. Найважчими для Усика виявились 8 і 9 раунди - Джошуа почав влучати та дещо вибив чемпіона світу з ритму. У 10-му раунді українець повернув собі перевагут та впевнено контролював поєдинок до завершення.

Рішення суддів розділилось: 115-113 на користь Усика, 115-113 перевага Джошуа та 116-112 на користь Усика.

Таким чином, Олександр зберіг в себе чотири титули та, цілком можливо, найближчим часом побореться за статус абсолютного чемпіона світу в надважкій ваговій категорії.

Усик залишається непереможним у своїй професіональний кар’єрі: 21 перемога у 21 бою, з низ 13 нокаутів.

«Я хочу подякувати всім, хто за мене молився. Хочу подякувати богові за його допомогу. Сьогодні він багато мені дав. Дякую, Саудівська Аравія. Я присвячую цей поєдинок своїй державі – Україні. ЗСУ, всім хто боронить Україну. Всій моїй країні», - зазначив Усик після бою.

Нагадаємо, 25 вересня 2021 року Усик одноголосним рішенням суддів переміг Джошуа в поєдинку за титул чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями WBA, IBF та WBO.

Читайте також: