Харків'яни на Олімпіаді-2022: як виступили фігуристи

11434

Харківські фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін виступили більш ніж скромно у змаганні танцювальних пар на Олімпійських іграх у Пекіні.

У першому змаганні – ритм танцю – український дует зміг увійти до двадцятки найкращих, яка потім продовжила боротьбу за медалі. За свій виступ Назарова та Нікітін отримали від суддів 65,53 бали та розташувалися на 20-й позиції.

На жаль, покращити свій загальний результат у обов'язковій програмі харків'яни не змогли, хоча зробили для цього багато. Їхній виступ судді оцінили у 97,34 бала. В обов'язковій програмі це був 18-й результат, але він не дозволив Назаровій та Нікітіну оминути хоч когось із конкурентів. Як наслідок, із загальною сумою 162,87 бала харківські фігуристи розташувалися у фінальному протоколі на 20-му місці.

Нагадаємо, французький спортивний та громадський діяч, історик, педагог та літератор барон П'єр де Кубертен, який є ініціатором проведення сучасних Олімпійських ігор, якось в одній зі своїх промов заявив, що «на Олімпіадах важливо не стільки перемагати, скільки брати участь». З роками його слова перетворилися на крилату фразу, ставлення до якої не у всіх однозначне.

Читайте також: