У Харкові можуть продавати небезпечний соус. Містян закликали до пильності

853

У соусі, який завезли в Україну, виявили Bacillus cereus - харчові патогени, які виробляють токсини. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

В інформаційному повідомленні системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) зазначено, що соус завезли з Нідерландів (виробник: Lekkerkerker Food, Netherlands). Отримувач в Україні: ТОВ «ЯН ДЖЕНЕРАЛ ПРОДАКТС УКРАЇНА».

У разі виявлення соусу оператори ринку зобов'язані звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Довідка. Bacillus cereus є одним із харчових патогенів, які виробляють токсини, які можуть спричинити дві форми шлунково-кишкового захворювання, включаючи «еметичний» (блювотний) синдром, а також стан діареї. Коли блювотні токсини (цереулід) утворюються в їжі, яка споживається, може виникнути блювота після споживання їжі, забрудненої токсином. Діарейний розлад виникає, коли ентеротоксини виділяються в кишківник після вживання їжі, зараженої Bacillus cereus.

Читайте також: