Нову перемогу харків'яни присвятили захисникам України (фото, відео)

11648
Гонщики спортивного клубу "Лідер" посіли перше місце у змаганнях з автомобільного спорту (картинг) у міжнародних класах машин.


Віроломний напад росії на Україну приніс багато горя та руйнувань, зламав життя багатьом українцям. До початку війни команда "Лідер" протягом тривалого часу входила до трійки найсильніших команд України з автомобільного спорту картинг. Гонщики «Лідеру» представляли Харків на чемпіонатах України, а також на міжнародних змаганнях.

"Після успішних виступів у спортивному сезоні 2021 року та здобутих перемог було складено план підготовки для участі у міжнародних змаганнях та чемпіонатах України у спортивному сезоні 2022 року. Проводилася підготовка пілотів та техніки", - наголосив один з керівників  команди харківського спортивно-технічного клубу «Лідер» Матвій Бараник.



У перші тижні вторгнення російських загарбників здавалося, що ні про який спорт не може бути й мови, що зараз не до нього, це не те, що допоможе Україні. Але завдяки успіхам воїнів, які відстояли наш рідний Харків та звільняють нашу рідну Україну, попри війну та складну ситуацію, українські спортсмени продовжують тренуватися та виступати на міжнародних змаганнях, здобувати медалі й таким чином прославляти Україну. Демонструючи всьому світу, що ми країна та спортсмени-переможці. Зокрема, український спортсмен Олександр Бондарєв став першим в історії українського картингу чемпіоном Європи.



І першим українцем, якого запросили до Академії гонщиків Williams. (Подробиці у новині GX).



І ось знаменна подія для спортсменів з Харкова. У Києві на гоночній трасі спорткомплексу "Чайка" з 22 по 24 вересня 2023 року відбулися змагання за Кубок України з автомобільного спорту (картинг). У змаганнях взяли участь понад 100 спортсменів з усієї України.


Змагання розпочали з урочистого параду, в якому взяли участь усі гонщики на своїх болідах. 



У змаганнях взяли участь 12 команд з усієї України.



Харків та Харківську область традиційно представили гонщики спортивно-технічного клубу "Лідер", який протягом багатьох років входить до трійки найсильніших команд України. І на цих змаганнях вони показали високий результат у міжнародних класах машин KZ 2. Це найшвидкісніший клас машин, на яких виступають пілоти з 16 років. Адже пілоти повинні мати хорошу фізичну підготовку та реакцію, оскільки боліди можуть розвивати швидкість до 200 км/год.



У складі харківської команди змагалися: майстер спорту та чотирикратний чемпіон України - Дерюга Олександр; кандидат у майстри споту та призер чемпіонатів та кубків України - Одиниця Андрій, а також молодий пілот першорозрядник - Свічкар Михайло.



За підсумками змагань перше місце в міжнародних класах машин і перемогу в Кубку України здобув гонщик "Лідера" Дерюга Олександр, його одноклубники Одиниця Андрій і Свічкар Михайло посіли 5 і 9 місце. Це дуже хороший результат для Свічкаря Михайла, оскільки він вперше брав участь у змаганнях такого рівня.



Колектив новинного порталу GX приєднується до слів привітання команди спортивно-технічного клубу "Лідер"! Крокувати далі до омріяної цілі! Разом до Перемоги України!

Фото, відео та матеріали: спортивно-технічного клубу "Лідер"

Читайте також: