Незвичайні букети: які квіти вручатимуть призерам Олімпіади-2022 (фото)

15713

Переможцям і призерам зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні даруватимуть в'язані букети. Як передає Інформаційне агентство уряду Китайської Народної Республіки (КНР) Сіньхуа, розробляла букети спадкоємиця традиційної шанхайської техніки в'язання з вовни - 70-річна мешканка Шанхая Лі Мейлі. Цікаво, що в'язанням Лі Мейлі захопилася лише коли вийшла на пенсію, у 50 років.

"Тоді я відчула, що моя мрія здійснилася. Наша проєктна схема розглядалася оргкомітетом понад чотири місяці. Іноді я навіть думала, що це безнадійно", - згадує про свої переживання в'язальниця Лі Мейлі.

Олімпійський букет складається з семи різних вовняних квіток, включаючи троянди, лілії, османтус та зелені оливки. Щоб надати витонченості букетам, майстриня підібрала для створення квітів більш тонкі нитки.

"Я обрала тонку вовну. Хоча швидкість в'язання буде меншою, зате букети виглядатимуть вишуканіше, - відзначила Лі Мейлі. Щоб сплести пелюсток троянди, потрібно 20 хвилин. Троянда складається з десяти пелюсток, трьох листків і одного стебла. На одну троянду майстер витрачає не менше п'яти годин. А на повне виготовлення букета потрібно 35 годин. На в'язання всіх букетів піде майже 50 тисяч годин".

Над виробництвом працюють цілі групи в'язальників. Їх наймали в Пекіні, Шанхаї, Тяньцзіні, Чжецзяні та Цзянсу для участі в проекті, а ось Мейлі Лі відповідає за навчання персоналу, контроль якості та остаточне складання букетів. Щоб забезпечити узгодженість букетів, кожна в'язальна група відповідає лише за один або два види кольорів.

Усього для нагородження Пекінських зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор знадобиться 1251 букет.

Фото: Інформаційне агентство уряду Китайської Народної Республіки (КНР) Сіньхуа

Подписывайтесь на наш Teleram-канал: https://t.me/gx_net_ua

Читайте також: