На відбудову музею Сковороди зібрали мільйон гривень від "Саду Божественних пісень"

2564

На відновлення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди на Харківщині, вщент зруйнованого російською ракетою навесні 2022 року, "Укрпошта" передала мільйон гривень. Про це повідомили у пресслужбі підприємства.

Гроші на відновлення музею зібрали від продажу блоку пам'ятних поштових марок "Сад божественних пісень", присвяченого 300-річчю від дня народження Григорія Сковороди.

У відомстві нагадали, що вартість блоку - 75 грн. Із них 30 грн передаються у вигляді пожертви. Марки можна купити на пошті та онлайн.

"Вкотре переконуємося, що поштова марка — не лише мистецький артоб'єкт, а й дієвий інструмент для досягнення благодійних цілей. Дякуємо, що стали частиною цього!", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, у Харківській області в ніч проти 7 травня російські військові під час обстрілу знищили Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди у селі Сковородинівка.

На Харківщині у селі Сковородинівка Богодухівського району, де останні роки жив всесвітньо відомий український філософ Григорій Сковорода, 23 вересня відбулося погашення благодійної поштової марки «Сад божественних пісень», випущену  "Укрпоштою"  до 300-річчя від дня народження знаменитого земляка (3 грудня 1722 року).

  

Марія Купрієнко

Читайте також: