Харків отримав потужні генератори. Скільки будинків матимуть автономне живлення (фото)

1403

Харків отримав потужні генератори від ООН, здатні забезпечать світлом і теплом п'ять пунктів обігріву та до півсотні будинків.

Про це повідомили у пресслужбі Харківської міської ради.

"Агенція ООН у справах біженців (UNHCR) передала місту Харкову два генератори потужністю 150 та 200 кВт. У випадку відключенні електроенергії ці генератори забезпечать світлом та теплом п'ять пунктів обігріву та 49 житлових будинків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вже друга поставка обладнання на потреби харків'ян від UNHCR. До цього агенція передала місту будівельні матеріали для ремонтних робіт.

Днем раніше у Міністерстві енергетики повідомили, що до Харкова також передадуть енергетичне обладнання з Азербайджану. Перша партія - 45 силових трансформаторів і 5 електростанцій резервного живлення різної потужності - уже прибула до України. Вона буде розподілена між шести областями, які найбільше постраждали від російських ракетних ударів. В їх числі і Харківський регіон.

Нагадаємо, благодійний фонд "Pin-Up Foundation" придбав і передав КП "Харківський метрополітен" дизельний генератор "Aksa" потужністю 150 кВт.

У Харкові, котельню «Північ-1» на Салтівці, яка навесні потрапила під ворожі обстріли, харківські тепловики обладнали потужним генератором. Тепер вона має працювати і подавати тепло навіть за відсутності електропостачання.

 КП «Харківські теплові мережі» отримало від німецького міста Нюрнберг потужний генератор для живлення котельні у Слобідському районі. 

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

Галина Половик

Читайте також: