Котельня у ще одному районі Харкова отримала автономне живлення (фото)

2148

Котельня у Слобідському районі Харкова зможе працювати навіть під час тривалих відключень електроенергії в місті. КП «Харківські теплові мережі» отримало від німецького міста Нюрнберг потужний генератор для її живлення. Про це повідомили у пресслужбі мерії Харкова.

"Спочатку місто-побратим разом з Асоціацією "Харків-Нюрнберг" пожертвували понад 400 тис. євро на реконструкцію котельні онкоцентру по вул. Гуревича, яку було зруйновано прямим влучанням російського снаряда, а вже в жовтні було підписано новий меморандум з КП "Харківські теплові мережі" щодо безповоротної фінансової допомоги для постачання дизельного генератора "KOHLER D550", - йдеться у повідомленні.

На підприємстві зазначили, що подарований генератор перебуває на цілодобовому чергуванні на котельні у Слобідському районі, яку попри війну успішно модернізували за проєктом Світового банку. На ній встановили чотири німецькі котли, оснащені сучасною автоматикою. Усе насосне обладнання, що давно відслужило свій термін експлуатації, також замінили на німецьке з приладами частотного керування.

"Завдяки генератору від німецьких побратимів, котельня працюватиме навіть під час тривалих відключень", - зазначили на КП "ХТМ".

Нагадаємо, у Харкові, котельню «Північ-1» на Салтівці, яка навесні потрапила під ворожі обстріли, харківські тепловики обладнали потужним генератором. Тепер вона має працювати і подавати тепло навіть за відсутності електропостачання.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

Галина Половик

Читайте також: