Вісім з восьми. Харків’янки вибороли всі золоті медалі чемпіонату Європи

14959
Українки здобули перемогу в усіх восьми дисциплінах, у яких брали участь.

На чемпіонаті Європи-2022 з водних видів спорту, що триває у Римі, завершилися змагання з артистичного плавання. Останнім видом програми стала довільна програма серед команд. Збірна України з артистичного плавання, до складу якої входять виключно харківські спортсменки, зійшли на першу сходинку п’єдесталу пошани. До складу команди на фінальний виступ чемпіонату ввійшли Марта Фєдіна, Марина й Владислава Алексіїви, Олеся Дерев'янченко, Вероніка Гришко, Ангеліна Овчиннікова, Анастасія Шмоніна та Валерія Тищенко.

Українки кваліфікацію пройшли на першому місці, заробивши 94.7 бали. У фіналі довільної програми українок оцінили на 95.2 бали. Цей результат став найкращим та приніс Україні останнє золото цього турніру в артистичному плаванні. Як і в технічній програмі, срібло виборола команда Італії, а бронзу – Франція.

Збірна України під керівництвом Світлани Саідової виграла усі види програми, в яких брала участь у Римі-2022: вісім золотих нагород, перше місце у медальному заліку й найуспішніший в історії артистичного плавання України чемпіонат Європи. До цього за весь час виступів на єврофорумах наші представниці в артистичному плаванні всього сім разів сходили на найвищу сходинку п'єдесталу пошани.

«Якщо у комбінації, хайлайті та довільній групі, наші русалоньки раніше вже здобували європейське золото, то перемога у груповій технічній програмі стала першою й відтак історичною.

Так само нову сторінку в історію вписали Марина та Владислава Алексіїви, зробивши золотий дубль у дуеті – єдиному виді, в якому до Рима-2022 ще ніколи не лунав гімн України на чемпіонатах Європи», - зазначили в Національному олімпійському комітеті України.

Марта Федіна, яка окрім командних виступів, виборола два золота ще й у соло, таким чином довела свою колекцію континентальних нагород до 15, з яких 11 найвищого ґатунку, та стала найтитулованішою українською синхроністкою на чемпіонатах Європи.

Читайте також: