Відомий харківській ветеран взяв участь у «битві центуріонів»

2867

У середу, 11 січня, в рамках одного з найпрестижніших світових тенісних турнірів – Відкритого чемпіонату Австралії – відбулася благодійна акція «Tennis Plays For Peace» («Теніс грає за мир»)  на підтримку України.

Найкращі тенісисти світу, серед яких Рафаель Надаль, Карлос Алькарас, Коко Гауф, Марія Саккарі, Алекс де Мінор і Френсіс Тіафо, провели серію показових матчів. Метою заходу був збір коштів для українських дітей.

 Перед початком «Tennis Plays For Peace» організатори показали відеозвернення почесної харків’янки Еліни Світоліної, яка закликала підтримати Україну.

Тенісний захід проходив у форматі кількох благодійних матчів. Один з них був анонсований як «битва центуріонів». Участь у ньому взяли два 98-річні тенісисти: харків’янин Леонід Станіславський, який потрапив до книги рекордів Гіннеса як найстарший гравець світу, а також австралієць Генрі Янг.

Довідка. Харків’янин Леонід Станіславський вважається найстаршим діючим тенісистом у світі та внесений до Книги рекордів Гіннеса. Він грає в аматорський теніс понад 50 років і регулярно тренується не менше трьох разів на тиждень.

Восени 2021 року Леонід Станіславський провів товариський матч із багаторазовим переможцем турнірів Великого шолома Рафаелем Надалем. Це була мрія рекордсмена.

Нагадаємо, у 2017 році Леонід Станіславський у рамках фестивалю рекордів «Тролей-фест», встановив одразу два рекорди – як найстаріший тенісист України і як найстарша людина, яка спустилася на тролеї.