Відомий харківській спортсмен-ветеран зіграє на легендарній арені

3801

У середу, 11 січня, в рамках одного з найпрестижніших світових тенісних турнірів – Відкритого чемпіонату Австралії – відбудеться благодійна акція, спрямована на підтримку України.

Як повідомили у Федерації тенісу України (ФТУ), відомі тенісисти Рафаель Надаль, Карлос Алькарас, Коко Гауф, Марія Саккарі, Алекс де Мінор і Френсіс Тіафо, а також інші гравці, чиї імена будуть названі пізніше, вийдуть на Арену Рода Лейвера й візьмуть участь у благодійному шоу. Всі зібрані кошти підуть на підтримку України через австралійську філію UNICEF і Global Giving.

Подія організована рухом Tennis Plays for Peace. В рамках вечірнього шоу заплановані виставкові матчі та різні інші заходи.

«Головною родзинкою серед анонсованих подій, напевно, стане матч між чинним володарем рекорду, зафіксованого Книгою Рекордів Гіннеса, 98-річним Леонідом Станіславським і 98-річним австралійцем Генрі Янгом. Вони зіграють на Арені Рода Лейвера в рамках Battle of the Centurions!» - розповіли у ФТУ.

Довідка. Харків’янин Леонід Станіславський вважається найстаршим діючим тенісистом у світі та внесений до Книги рекордів Гіннеса. Він грає в аматорський теніс понад 50 років і регулярно тренується не менше трьох разів на тиждень.

Восени 2021 року Леонід Станіславський провів товариський матч із багаторазовим переможцем турнірів Великого шолома Рафаелем Надалем. Це була мрія рекордсмена.

Нагадаємо, у 2017 році Леонід Станіславський у рамках фестивалю рекордів «Тролей-фест», встановив одразу два рекорди – як найстаріший тенісист України і як найстарша людина, яка спустилася на тролеї.

Арена Рода Лейвера (Rod Laver Arena) — це багатоцільова арена, розташована в Мельбурн-парку в Мельбурні, штат Вікторія, Австралія. Арена є головним місцем проведення Australian Open, першого тенісного турніру Великого шолома в календарному році.

Читайте також: