Спортсмени з Харкова вдало фінішували у столиці (фото, відео)

2542
Наприкінці літа в Києві на гоночній трасі спорткомплексу "Чайка" відбувся заключний етап чемпіонату України з автомобільного спорту (картинг). Гонщики харківського клубу "Лідер" здобули перемогу в міжнародному класі KZ-2.


З 23-го по 25 серпня в Києві проходив останній цього року, 4-й етап чемпіонату України з картингу. У змаганнях взяли участь 12 команд із усієї України. Харків та харківську область традиційно представили гонщики спортивно-технічного клубу "Лідер".

Вероломний напад росії на Україну приніс багато горя та руйнувань, поламав життя сотень людей...

До початку війни харківська команда "Лідер" протягом багатьох років входила до трійки найсильніших команд України з автомобільного спорту картинг. Гонщики "Лідеру" представляли Харків на Чемпіонатах країни та Україну на міжнародних змаганнях. Після успішних виступів у спортивному сезоні 2021 та здобутих перемог було складено план підготовки для участі у міжнародних змаганнях та Чемпіонатів України у спортивному сезоні 2022 року. Велась підготовка пілотів і техніки....



У перші тижні вторгнення російських загарбників здавалося, що ні про який спорт не може бути й мови, що зараз не до нього, це не те, що допоможе Україні. Але завдяки успіхам наших воїнів, які відстояли наш рідний Харків та звільняють нашу рідну Україну, незважаючи на війну та складну ситуацію, українські спортсмени продовжують тренуватися та виступати на міжнародних змаганнях, здобувати медалі, таким чином прославляючи Україну. Показуючи всьому світу, що ми країна та спортсмени-переможці.



У цих змаганнях взяли участь понад 100 спортсменів з усієї України. Змагання розпочали з урочистого параду у якому взяли участь усі гонщики на своїх гоночних болідах: юні пілоти від 5 років у класах машин мікро та більш дорослі пілоти з 16 років у класах машин OK, KZ-2. Вони колоною проїхали гоночною трасою спорткомплексу "Чайка".



Гонщики спортивно-технічного клубу "Лідер" гідно представили Харківщину - на цих змаганнях вони показали високий результат у міжнародних класах машин KZ 2.



Це найшвидший клас машин, на яких виступають пілоти з 16 років. Пілоти повинні мати хорошу фізичну підготовку реакцію, оскільки боліди можуть розвивати швидкість до 200 км/год.



У складі харківської команди взяли участь: майстер спорту, чотириразовий чемпіон України Дерюга Олександр; кандидат у майстри спорту, призер чемпіонатів та кубків України Одиница Андрій.

В найпотужнішому класі картів KZ-2, домінував вихованець харківського карт-клубу Лідер, Дерюга Олександр, який виграв три з чотирьох залікових заїздів і справедливо отримав найвищу нагороду.



За підсумками змагань, що пройшли, перше місце в міжнародних класах машин здобув гонщик "Лідера" Олександр Дерюга, а його одноклубники -  Андрій Одиниця - 7 місце, Володимир Юрченко - 8 місце.





До того ж брати Ілля і Олексій Гнатенко зайняли восьме і десяте місця у класах Rotax-mini і Comer-micro відповідно.






Фото та матеріал: спортивного клубу "Лідер"

Читайте також: