Колишній гравець збірної України з футболу воює на Куп'янському напрямку

12918

Колишній гравець київського "Динамо" та збірної України Владислав Ващук воює на Куп'янському напрямку. Відповідну фотографію він опублікував на своїй Фейсбук-сторінці.

"Перше бойове завдання", - так підписав світлини Ващук.

Повномасштабне вторгнення Росії застало його та дітей вдома у Гостомелі. У підвалі будинку вони пробули кілька тижнів. Колишній футболіст у травні 2023 року добровільно вступив до лав Національної гвардії України. Служить у штурмовій бригаді "Буревій".

"Я багато волонтерив і допомагав військовим, але у певний момент відчув, що благодійних заходів, переданих коштів на ЗСУ і т.д. - цього недостаньо", - так прокоментував своє рішення Ващук.

Ващук на Куп'янському напрямкуВладислав Ващук в ЗСУВащук на першому бойовому завданні

Він служить на посаді санітара відділення збору та евакуації поранених. Медична евакуація - це система заходів щодо евакуації уражених і хворих з поля бою або з вогнища масового ураження і доставки їх на медичні пункти і установ, що забезпечують надання їм медичної допомоги та лікування.

Довідка. Владислав Ващук народився 2 січня 1975 року. Футбольне амплуа - центральний захисник. Грав за київське «Динамо» з перервами з 1993 до 2008 року. Провів 357 матчів у всіх турнірах, в яких забив 15 голів та зробив одну результативну передачу. На клубному рівні також грав за одеський «Чорноморець», московський «Спартак», луцьку «Волинь» та «Львів».

У складі збірної України дебютував у 1996 році та виступав до 2007-го. За 63 матчі  Ващук забив один гол та зробив три результативні передачі. Зіграв три матчі на чемпіонаті світу 2006 року, де Україна дійшла до чвертьфіналу.

Футбольну кар'єру завершив у 2011 році в складі «Волині». У 2015 відкрив власну футбольну школу.

Читайте також: