«Металіст» у Першій лізі: на якому місці команда після матчів шостого туру

10484

Матч 6-го туру чемпіонату України розпочався з гостроти біля воріт чернівецької команди. Спочатку Василь Луців заробив штрафний і жовту для Пасічника після класної передачі Дігтяря, а трошки згодом Гомес пробивав головою після подачі стандарту.

На 12-й хвилині Василь Луців трошки не дотягнувся до м'яча після флангової передачі Чідомере з лівого флангу, а Голубка пробив у руки Пономаренку.

На 18-й хвилині класно зіграв у відборі і після індивідуального проходу здалеку пробив Багачанський. А зовсім незабаром Пономаренко з самої дев'ятки витягнув удар головою від Синчука.

Буковинці відповіли дальнім ударом Палагнюка. Що цікаво, лише на межі 19-ї та 20-ї хвилини господарі в цілому вперше пробили по воротах.

У відповідь знову здалеку пробив Голубка — причому двічі. Спочатку його постріл Пономаренко парирував, а другий удар полетів далеко повз ворота.

На 41-й хвилині господарі мали дуже небезпечну нагоду  Денис Рябий пробив у стійку воріт Дмитра Фастова.

По перерві після стандарту з неробочої правої пробивав Габрієль, проте спроба була заблокована.

На 64-й хвилині команди обмінялися нагодами. Спочатку Пець після стандарту пробив у руки Фастову, а згодом Геннадій Синчук обіграв одразу кількох опонентів, але на місці був уже Іван Пономаренко.

Пізніше Пець ще й неточно пристрілювався здалеку. А на 75-й хвилині прекрасний шанс мав Кирило Пасічник, який головою пробивав після подачі кутового.

На 77-й хвилині «Буковина» відкрила рахунок у матчі. Василю Палагнюк без шансів реалізував пенальті, який перед тим сам і заробив.

За 5 хвилин Станіслав Мораренко вже не вперше продерся до чужих воріт і пробив, та Пономаренко перевів м'яч на кутовий. Трохи пізніше Дігтярь із неробочої правої поцілив вище.

Під самий фінальний свисток Тепляков і Мораренко намагалися скористатися панікою серед голкіпера та оборонців господарів, проте успіху це не принесло. На жаль для нас, «Буковина» здобула у матчі проти «Металіста» всі три очки.

Після шести турів «Металіст» посідає передостаннє, дев'яте місце у турнірній таблиці групи А Першої ліги чемпіонату України.

«Буковина» — «Металіст» — 1:0

2 вересня 2023 року. Чернівці. Стадіон «Буковина»

Гол: Палагнюк (77, з пенальті)

«Буковина»: Іван Пономаренко — Денис Рябий, Кирило Пасічник, Іван Пєць, Артем Данилюк, Ігор Чайковський (к) (Дмитро Прокопчук, 46, Емре Мануіла, 90+4), Артем Цурупін, Олександр Глагола (Роман Бодня, 46), Богдан Духота (Денис Власенко, 74), Іван Паламарчук (Віталій Фарасєєнко, 74), Василь Палагнюк

Запасні: Богдан Степаненко, Владислав Закорський, Георгій Митрик, Денис Червінський, Олександр Штифанович

Головний тренер — Андрій Мельничук

«Металіст»: Дмитро Фастов — Андрій Бусько, Олександр Маткобожик, Габрієль Гомес (к), Кирило Дігтярь (Даніель Вернаттус, 90) — Юрій Голубка (Даніїл Тепляков, 73), Алекс Чідомере (Станіслав Мораренко, 46) — Геннадій Синчук, Максим Багачанський (Даніїл Приходько, 90), Петро Луців (Євгеній Рязанцев, 72) — Василь Луців

Запасні: Владислав Рибак, Єгор Абрамов, Єгор Красніков, Віктор Ян

Головний тренер — Андрій Аніщенко

Попередження: Пасічник (5), Чайковський (25), Пець (60), Рябий (90+1) — Мораренко (54), Багачанський (88), Рязанцев (90+1), Вернаттус (90+2)

Джерело - ФК "Металіст"

Читайте також: