Змінилася кількість зареєстрованих в помешканні. Як дистанційно повідомити Газмережі

2834
Багато харків’ян з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну виїхали за кордон або переселились в більш безпечні міста України. Але вони продовжують залишатися клієнтами міської філії «Газмережі». Читачі GX питають, чи можна без відвідування відділень компанії повідомити про зміни кількості зареєстрованих осіб для коректного нарахування оплати за газ. 

«Чи можна зняти з обліку газової компанії маму, яка померла, не відвідуючи відділення філії?» - написала нам харків’янка Ірина.

Питання ми переадресували Харківській міській філії «Газмережі».

«Повідомити Харківську міську філію «Газмережі» про зміну кількості зареєстрованих осіб у домоволодінні можна як онлайн, надіславши документи на електронну пошту (client.khm@grmu.com.ua), так і офлайн. Якщо клієнт знаходиться у Харкові, він може подати документи до наших Центрів обслуговування клієнтів. Вони розташовані за адресами: Гімназійна набережна, 18А та пр. Архітектора Альошина, 5», - відповіли у пресслужбі компанії.  

Перелік документів, які необхідно надати:

1) заява у довільній формі із повідомленням про зміну кількість прописаних осіб;

2) якщо не змінюється власник оселі, то до заяви додати тільки довідку про склад родини, яку можна отримати онлайн на сайті ЦНАПу і безпосередньо на прийомі в ЦНАП.

А як бути у разі, якщо в помешканні немає зареєстрованих мешканців? У компанії пояснили, що необхідно платити за послугу доставки. Якщо відсутній лічильник також доведеться платити за споживання газу — за нормою на одну людину. 

«Якщо по об’єкту споживача будуть відсутні зареєстровані особи, та на об’єкт споживача не буде в установленому законодавством порядку припинено розподіл природного газу, об’єм спожитого природного газу нараховується, виходячи з розрахунку на одну особу. Якщо на об’єкті споживача зареєстрована одна особа, то розподіл природного газу в установленому законодавством порядку не припинявся у випадку її тимчасової відсутності, перерахунок об’єму розподіленого/поставленого природного газу, пов’язаний з її тимчасовою відсутністю, не здійснюється», - процитували у відомстві законодавчу норму відповідно до Кодексу газорозподільних систем, затвердженого Постановою НКРЕКП від 30.09.2015  № 2494 (зі змінами).

 

Марія Купрієнко 

Читайте також: