Розпродається Мегабанк. На продаж виставлено київську та львівську нерухомість

1770

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) продовжує розпрдавати активи харківського "Мегабанку", який Нацбанк України на початку літа визнав неплатоспроможним. Наразі фінустанова проходить процедуру ліквідації.

Зокрема, наступного тижня, 26 грудня, у системі "Prozorro.Продажі" відбудеться аукціон з продажу будівлі колишнього відділення "Мегабанку", розташованого в центрі Києва. Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.

Йдеться про нежитлову двоповерхівку загальною площею 690,8 кв. м в історичному центрі столиці за адресою вул. Богдана Хмельницького, 64 (Шевченківський р-н). Будівля розташована у пішій доступності до станції столичного метро "Університет".

Колишнє відділення Мегабанку, м.Київ, вул. Богдана Хмельницького, 64 

До складу лота також включено права вимоги за кредитними договорами, дебіторська заборгованість та основні засоби. Початкова ціна лота  - 79,43 млн грн.

Серед інших активів Мегабанку 29 грудня на торги повторно виставлять приміщення торгово-офісного центру у Львові на вул. С.Литвиненка, 3. Загальна площа будівлі - понад 1,9 тис. кв. м. Наразі її ціна стартує від 47,17 млн грн - майже на 10 млн грн дешевше, ніж на перших торгах на початку грудня.

Торгово-офісний центру у м. Львові, вул. С. Литвиненка, 3

Нагадаємо, 21 липня 2022 року НБУ заявив про ліквідацію харківського "Мегабанку" .

21 червня 2022 року фізичним особам-клієнтам «Мегабанку»-банкрута ФГВФО почав виплачувати кошти. Куди звертатися, якщо відмовляють у виплатах – читайте тут.

2 червня 2022 року НБУ визнав «Мегабанк» неплатоспроможним, і ФГВФО з 3 червня запровадив тимчасову адміністрацію.

На 1 листопада 2022 року клієнтам банку - фізособам  ФГВФО виплатив  майже 90% від загальної суми гарантованого державою відшкодування. Черга повернення коштів кредиторам-юридичним особам ще не надійшла. Їхні шанси отримати вклади напряму залежать від якості активів банку та результатів їх продажу на аукціонах.

 

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: