Гонщики з Харкова продемонстрували швидкість у Полтаві (фото, відео)

2048
Триває Чемпіонат України з автомобільного спорту.


Минулими вихідними, 8 та 9 червня, на спортивному комплексі «Лтава» у Полтаві відбувся 2 етап багатоетапного чемпіонату України з автомобільного спорту «Картинг».

У змаганнях взяли участь спортсмени з різних куточків України: Київ, Харків, Добропілля, Дніпро, Полтава, Львів, Кривий Ріг, Глухів, Тернопіль, Кам'янське.

Юні пілоти (від 5 років) змагалися у класах машин comer micro та rotax mini, а доросліші спортсмени (16-18 років) у класах машин OK, KZ-2. 



Харків і Харківську область традиційно представили гонщики спортивно-технічного клубу "Лідер", який протягом багатьох років входить до трійки найсильніших команд України. І на цих змаганнях вони продемонстрували високий результат у міжнародних класах машин KZ-2. Це найшвидший клас машин, на яких виступають пілоти віком від 16 років. Пілоти повинні мати хорошу фізичну підготовку та реакцію, оскільки боліди можуть розвивати швидкість до 200 км/год.


За результатами змагань, у п'ятірці лідерів три позиції зайняли пілоти СТК "Лідер": перше місце посів Муравщик Дмитро (ДЮСШ "Автомобіліст", Київ), друге - Дерюга Олександр (СТК "Лідер"), третє - Іванченко Владислав (ENERGY UKRAINE, Київ), четерте - Одиниця Андрій (СТК "Лідер"), п'яте - Свічкар Михайло (СТК "Лідер"). До речі, в десятку кращих увійшов ще один харківець - Абсалямов Кірілл, який фінішував дев'ятим.

Серед класу картів "comer micro" перше місце виборола юна україночка зі столиці - Александрова Поліна (BORSCH RACING), друге місце - Рухлін Кирил (Master kart racing team, Київ), третє - Кісєльов Даніїл (СТК "Лтава", Полтава). Увійшов до п'ятірки найшвидших і харківець Гнатенко Олексій (СТК "Лідер") - він посів четверту позицію у підсумковій таблиці. 


Щодо класу rotax mini, перемогу знову отримала прекрасна "амазонка" - Авдєєва Єва з Кам'янського (OSA Racing). Серед 8 учасників змагання у цьому класі найбагатша географія міст - Київ, Харків, Дніпро, Полтава, Львів, Тернопіль, Кам'янське.


"В наймолодшому класі Comer-Micro Харків представляв Олексій Гнатенко, якому за два тижні має виповнитися 6 років. Олексій вже другий рік виступає у змаганнях такого рівня і впевнено опановує водійську майстерність. За підсумком чотирьох заїздів він зміг фінішувати четвертим і отримати почесний кубок, - підсумував керівник СТК "Лідер" Матвій Бараник. -  Його 9-річний брат Ілля теж брав участь у змаганнях в новому для себе юнацькому класі картів Rotax-Mini. Кожен заїзд Ілля боровся з суперниками, що у підсумку дозволило йому посісти 7-ме місце. Хлопці планують покращувати свої навички в картингу і йти до омріяного чемпіонства. Допомагає їм в цьому їх батько Гнатенко Григорій, в минулому теж неодноразовий учасник змагань".

Колектив GX приєднується до привітань команди спортивно-технічного клубу "Лідер" із успішним виступом на другому етапі чемпіонату України.

Фото та матеріал: Наталія Бойченко, GX, СТК "Лідер"

Читайте також: