Що спочатку відновлюватимуть у майже повністю зруйнованому місті на Харківщині (фото)

5141

У місті Ізюмі працюють над питанням ремонту двох шкіл, які мають порівняно з іншими незначні пошкодження. Про це під час робочої поїздки в Ізюм повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Їх можна буде відновити найшвидше. Проте, звичайно, основна концепція полягає в тому, щоб поруч або в самому закладі було бомбосховище. Безпека дітей, вчителів та всього персоналу – для нас на першому місці», – зазначив начальник ХОВА.

Синєгубов розповів, що в Ізюмі вже почали обирати будинки, які будуть відновлені першочергово. Вони мають незначні пошкодження. Головна мета – відремонтувати їх до початку наступного опалювального сезону.

Крім того, обрано будівлю в центрі міста, де будуть розміщені різноманітні служби: податкова та міграційна, казначейство тощо. Ремонт у ній вже розпочали.

Також в Ізюмі за ініціативи першої леді України Олени Зеленської планується відновити міську лікарню.

Довідка. Місто Ізюм російські війська окупували 1 квітня 2022 року. У квітні 2022 року в окупованому Ізюмі залишалося близько 20 тисяч людей. Під час окупації росіяни вбили щонайменше 1 000 ізюмчан. Зруйновано більш ніж 80% інфраструктури, в тому числі й житлової.

Після звільнення над Ізюмом український прапор підняли 10 вересня 2022 року.

Читайте також: