Наслідки аварії на тепломережах у Харкові: з чим зіткнулися комунальники (фото)

2016

У Немишлянському районі Харкова, де у минулі вихідні будинки залишилися без опалення через дефект на 95-й магістралі, після запуску систем все ще працюють ремонтні бригади КП "Харківські теплові мережі", - повідомили у пресслужбі підприємства.

"Слюсарі розповітрюють будинки та усувають дрібні дефекти, які виникли після повторного запуску відремонтованої теплотраси", - йдеться у повідомленні, 

На підприємстві також зазначили, що через віялові відключення електроенергії доводиться щодня по кілька разів запускати джерела теплопостачання наново, регулювати режими подачі тепла та заповнювати системи.

Крім того, мінусова температура разом з тривалою відсутністю електроенергії, яка живить насоси, несе загрозу розмерзання трубопроводів. 

"Особливо це стосується лежаків на горищах будинків з верхньою подачею тепла, комунікацій на технічних поверхах та зовнішніх теплопроводів на вулиці. Щоб уникнути серйозних проблем, ізолюють трубопроводи скрізь, де це можливо, та відпрацьовують механізми термінового злиття та дренування систем теплопостачання в будинках. Також харківські теплоенергетики інструктують персонал відомчих закладів, як оперативно діяти в такій ситуації. Краще вчасно злити систему повністю і потім швидко відновити теплопостачання, ніж довести справу до розмерзання і довготривалого ремонту", - пояснили тепловики.

Нагадаємо, до будинків, які у суботу, 3 грудня, відключили від теплопостачання через дефект на 95-й магістралі, вночі 5  грудня подали тепло.

3 грудня пізно ввечері сталася аварія на тепломагістралі великого діаметру від ТЕЦ-3. Довелося відключити 11 теплорозподільчих станцій та частково злити комунікації будинків по бульвару Юр’єва, щоб запобігти розморожуванню системи. Мешканці більше десятка вулиць двох районів Харкова - Немишлянського та Індустріального - залишились без тепла.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: