Ліквідація аварії на тепломагістралі у Харкові: що залишилося зробити

1710

До будинків, які у суботу, 3 грудня, відключили від теплопостачання через дефект на 95-й магістралі, сьогодні подали тепло.

Про це повідомили у пресслужбі міської ради посилаючись на КП «Харківські теплові мережі».

"Після усунення дефекту тривають земляні роботи і розповітрення систем у під'їздах. На ХТМ підкреслили, що система погано переносить багаторазове заповнення через перепади напруги, і кожна зміна режимів тиску має побічний ефект - гідроудари. Особливо болісно на них реагують старі труби", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, дефект виявили о 16:00 в суботу. Ремонтні бригади одразу почали роботи.

"Труба діаметром 1000 мм розташована на значній глибині під землею, вкрита бетонними лотками. Шурф оперативно розкопали, систему довелося наполовину злити, щоб уникнути розмерзання. Основний дефект локалізували швидко, потім тривало заповнення системи. О 12-тій ночі у неділю дефект був усунений, системи заповнені", - розповіли на ХТМ.


На підприємстві заявили, що наступного ремонтного сезону планують замінити цю ділянку 95-ї магістралі довжиною 1,6 км.Магістраль була побудована у 1978 році.

Нагадаємо, 3 грудня пізно ввечері сталася аварія на тепломагістралі великого діаметру від ТЕЦ-3. Довелося відключити 11 теплорозподільчих станцій та частково злити комунікації будинків по бульвару Юр’єва, щоб запобігти розморожуванню системи. Мешканці більше десятка вулиць двох районів Харкова - Немишлянського та Індустріального - залишились без тепла.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: