Чергове затишшя. Харків відновлюється після обстрілів (фото)

3086

У Харкові знову довгоочікуване затишшя. Комунальники разом з ремонтно-будівельними бригадами продовжують відновлювати після обстрілів житлові будинки харків’ян та готувати місто до зими. Розчищають місто від завалів, демонтують розбиті будівлі, ремонтують та утепляють уцілілі, підключають інженерні комунікації.

У Немишлянському, на вул. Краснодарській, у багатоповерхівці на 2-3 поверхах уже розібрали завали, - повідомили в мерії Харкова. Зварювальники укріплюють конструктиви стін.

Тривають ремонтні роботи і у будинку на Салтівському шосе, де ворожий снаряд влучив у покрівлю. Ремонтники відновлюють сходову клітину, зруйновану між 10 та 11 поверхами. Також відновлюють пошкоджену шахту ліфту.

Також комунальники відновлюють покрівлі житлових будинків у Холодногірському районі, пошкоджені від недавніх обстрілів. Зокрема, ремонтують дах у будинках на вулицях  Велика Панасівська та Беркоса.

В Основ'янському районі міста комунальники «Харківспецбуду» облаштовують пандусами під'їзди будинків, де мешкають люди з інвалідністю. Уже встановили два пандуси - на Гімназійній набережній та в’їзді Достоєвського. На черзі – ще чотири адреси, - поінформували в міськраді.

Харківські тепловики у минулі вихідні готували до асфальтування ділянки після закінчення підземних роботи.

Триває заміна старих труб на пластикові Європіт на внутрішньоквартальних мережах теплотраси та мережах гарячого водопостачання. У КП «ХТМ» стверджують, що ця технологія значно ефективна – менше витрачається часу на заміну труб і розриття не таке велике.

Завершується благоустрій території навколо джерел теплопостачання та ремонт приміщень.

Нагадаємо, у червні мер Ігор Терехов заявив, що внаслідок російських обстрілів та бомбардувань у Харкові зруйновано 3500 будинків, із них 500 – багатоповерхівки, які не підлягають відновленню.

У вересні без даху над головою залишилися 150 тис. харківʼян. Міська влада пообіцяла, що почнуть відновлювати 67 пошкоджених будинків, не чекаючи завершення війни. 

 

Галина Половик

Читайте також: