Децентралізація енергопостачання. На урядовому брифінгу були розглянуті важливі для Харкова питання

4705

Під час Координаційного брифінгу питання забезпечення стабільного електро- й водопостачання заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба обговорював з представниками місцевої влади (ОВА), урядом, громадськими лідерами, дипломатами та міжнародними партнерами.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зокрема, керівник ХОВА звітував про стан житлово-комунального господарства Харківщини, його підготовку до зими, децентралізацію енергопостачання.

Обговорювали ці та інші важливі теми. 

Також порушили теми постачання резервної генерації для критичних об'єктів інфраструктур. Країна разом працює над надійними рішеннями для стабільного функціонування енергосистеми.

За підсумком зустрічі було прийнято рішення з 20 липня  запустити гарячу лінію з питань енергетики, працюватиме вона за номером 15-49.

До того ж відтепер що два тижні проводитимуть спільні брифінги на тему подолання енергетичних викликів.

Присвячені брифінги будуть оперативному реагуванню на запити громад і координації з міжнародними партнерами.

Заступник керівника ОП Олексій Кулеба наголосив, що завданням влади на сьогодні є «зробити все, щоб у людей було стабільне електро- й водопостачання».

«Маємо зібрати всі потреби громад і поінформувати наших іноземних партнерів, щоб потім усе обладнання передати в регіони й запустити в роботу», – заявив він.

Нагадаємо, нещодвно уряд Франції передав Харкову 13 генераторів, які будуть використані КП «Харківські теплові мережі» для забезпечення теплом харків’ян під час опалювального сезону.



Фото та матеріал: ХОВА, Укрінформ, GX, Наталія Бойченко

Читайте також: