Що відбувається з цінами на продукти у Харкові влітку

1953
Ціни на продукти харчування у першій половині літа, що подорожчало.

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку проаналізували ціни на яйця, цукор, олію, гречку, рис та борошно у червні. Про це повідомили у Харківській міській раді.

Дефіциту на будь-які основні продукти харчування в закладах торгівлі Харкова немає.

Навесні у Харкові рисова крупа подешевшала на 8 %, пшоно – на 10 %, борошно пшеничне – на 12 %, яйця курячі – на 35 %. Водночас ціна гречки зросла на 6 %, соняшникової олії – на 5 %, цукру – на 4 %.

Станом на 27 червня гречана крупа у середньому коштує 27,1 грн/кг, рис довгозернистий – 56,8 грн/кг, рис круглозернистий – 55,6 грн/кг, пшоно – 23,4 грн/кг, манна крупа – 20,4 грн/0,8 кг, цукор – 30,7 грн/кг, пшеничне борошно – 16,9 грн/кг, соняшникова олія – 61,8 грн/850 мл, курячі яйця – від 37 до 50 грн/10 шт.

Як повідомили в Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку, вартість кожного виду продукції залежить від виробника, пакування, обробки тощо. Крім того, на товари власних торгових марок супермаркетів ціни зазвичай нижчі.

Читайте також: