Партія "Слуга Народу" обрала народного депутата Сушка заступником голови Нацради громад

1791

Народний депутат, заступник голови депутатської фракції "Слуга Народу" голова Харківської обласної організації "Слуга Народу",  Павло Сушко повідомив про своє обрання заступником голови Національної ради громад із питань депутатської діяльності та партійної етики. Про це він написав у Facebook.

"Тепер маю відповідальність контролювати виконання депутатами обов'язків і обіцянок, даних народу. Кожен представник нашої політичної сили "Слуга народу" на місцях і у Верховній Раді повинен щодня працювати на результат. Дотримуватися програми партії та етичної поведінки", – написав він.


За їхнє порушення Сушка тепер уповноважено давати рекомендації щодо припинення членства в партії і відкликання депутатів місцевих рад. "За досягнення – рекомендувати для нагородження і прийняття в партію. Депутат – це високе звання! Нікому не дозволимо знецінювати його і безрезультатно займати депутатське крісло", – додав нардеп.


Павло Сушко  повідомив, що Нацрада громад – це найвищий керівний орган партії, у якого є такі повноваження:
- формування регіональної політики та її реалізація;
- регулювання правовідносин у сфері державної регіональної політики та організації місцевого самоврядування, а також регіональних програм, які стосуються інтересів місцевого самоврядування;
- взаємодія з експертно-консультативними органами, робочими групами при президенті України, ВРУ, КМУ, Кабінеті Міністрів України, інших органах державної влади;
- сприяння в доведенні позиції органів місцевого самоврядування щодо проблем здійснення місцевого самоврядування до органів державної влади.


Членами Національної ради громад за посадою є керівники обласних організацій партії та Криворізької міської організації партії. Очолює Національну раду громад Олександр Завітневич. Його заступниками, окрім Сушка, стали також Валерій Стернійчук і Олександр Трухін.

*інформаційний матеріал

Читайте також: