У Харкові відновлюють котельні за європейськими стандартами

2065

У Харкові реконструювали 13 котелень, ще 5 планують оновити цього року. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, попри обстріли міста КП "Харківські теплові мережі" продовжує відновлювати котельні за проєктами Світового банку, застосовуючи європейські стандарти. 

Зокрема, ще влітку теплоенергетики реконструювали, точніше відбудовувати практично з нуля одну з котелень на Північній Салтівці, повністю зруйновану ворожими обстрілами. Обладнали її сучасними системами водоочищення та водопідготовки, потужними котлами, власними свердловинами та генераторами. Під час блекаутів котельня працює в автономному режимі, забезпечуючи теплом та гарячою водою 42 багатоповерхівки.

Ігор Терехов також зазначив, що у місті залишаються котельні, які не працюють через руйнування. Але наразі це не завадило забезпечити харків'ян теплом та гарячою водою.

«Нам вдалося забезпечити все місто теплом, але це наші внутрішні перемикання. Ви пам'ятаєте, що у нас були дуже потужні прильоти та серйозні руйнування наших ТЕЦ та котелень. Тому ми робимо все можливе, а іноді й неможливе, щоб забезпечувати Харків гарячою водою та теплом», - наголосив міський голова.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

Галина Половик

Читайте також: