На випадок блекауту: харківські комунальники отримали потужні електричні машини (фото)

1502

КП «Харківводоканал» отримало два генератори потужністю 300 кВт від керівництва місії ЮНІСЕФ. Їх встановлять на ключових насосних каналізаційних станціях у двох районах Харкова. Про це повідомив заступник генерального директора – директор Департаменту збуту КП «Харківводоканал» Тарас Грущак,

«Ці насосні станції обслуговують понад півмільйона харків'ян, а також промислові об'єкти. Завдяки генераторам, у разі відключення електроенергії через ворожу агресією, ці станції зможуть працювати тривалий час автономно. Таким чином, нам вдасться уникнути не тільки можливих серйозних аварій на каналізаційних мережах, а й техногенних катастроф», - підкреслив Тарас Грущак.

Як зазначив голова ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін, фонд підтримує Харків і, зокрема, систему водопостачання міста з березня поточного року. За цей час закуплено та доставлено 60 тонн коагулянтів та 35 тонн рідкого хлору для забезпечення якісною водою мешканців міста.

«ЮНІСЕФ бачить своїм пріоритетом забезпечення резервного живлення та необхідних матеріалів для критично важливої ​​інфраструктури. Разом з нашими партнерами, органами управління ми працюємо, щоб сім'ї продовжували мати доступ до води та медичних послуг», - зазначив Мурат Шахін.

Фото: КП «Харківводоканал»

 

Галина Половик

Читайте також: