Скільки коштує підготуватися до найскладнішого сезону холодів: ціни на обігрівачі, спальники, генератори, термоковдри

2824

Напередодні зими в умовах війни актуальними товарами є нагрівачі, генератори, спальники, термоковдри, газові пальники тощо. Однак питання в ціні. 

Найдорожчим задоволенням буде покупка генератора. За інформацією Департамента адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міськради, ціни на бензинові генератори, в залежності від потужності, виробника, в магазинах міста становлять у середньому від 18 тис. до 70 тис. грн. Дизельні генератори ще дорожчі - від 60 тис. до 170 тис. грн.

Обігрівачі (електричні конвектори, масляні, теплові панелі тощо) можна придбати у Харкові у середньому від 1,9 тис. до 6 тис. грн.

Крім того, у магазинах, які спеціалізуються на товарах для туризму, пропонують зимові спальники (від 1 200 грн), каремати та килимки (від 240 грн), газові пальники (від 500 грн).

Найдешевша покупка - термоковдри: від 80 грн. За оцінками експертів, електричні ковдри з вбудованими тонкими електричними проводами, які розсіюють тепло після підключення, коштують у три рази дешевше, ніж деякі обігрівачі.

Наразі в країнах Європи через складну енергетичну ситуацію запит на електричні китайські ковдри досяг безпрецедентного рівня, повідомляють в НЕК «Укрненерго», посилаючись на публікацію Bloomberg .

«Так, компанія UTK Technology Ltd., виробник і постачальник, повідомляє, що щоденні запити від європейських покупців збільшилися в п'ять разів і вже наступного місяця планує поставити 10 000 ковдр на континент», - йдеться у повідомленні.

Як підготувати житло до холодів і на які витрати розраховувати – тут.

Харківський міський голова Ігор Терехов заявив, що нинішній опалювальний сезон буде найскладнішим за всю історію Харкова. 

Більше півмільярда гривень виділив уряд, щоб забезпечити  дровами на зиму українців з прифронтових сіл і міст. Це стосується мешканців територій, прилеглих до зон проведення бойових дій, куди входить Харківська область.

 

Галина Половик

 

Читайте також: