На батьківщині відомого українського письменника в будинки людей повернули світло

2605
Люди повертаються туди, де з’являється світло.  

Харківські енергетики відновили електропостачання у селі Прелесне (Вільхівська ОТГ), що на ріці Немишля в Харківському районі. Його мешканці – земляки відомого українського письменника Бориса Грінченка – з початку війни не мали світла в своїх оселях.

Як повідомили в пресслужбі АТ «Харківобленерго», також на території Вільхівської ОТГ заново підключили до електроспоживання сусіднє селище Слобідське, що по інший бік ріки Немишля. Замінили опори та дроти у селі Степанки. 

«Відновлення електропостачання тривало близько місяця. Ми бачимо, що люди повертаються туди, де з’являється світло, тому можемо напевно сказати: нам є для кого працювати», - зазначили в обленерго.

У Липецькому РЕМ повідомили, що зараз відновлюють електропостачання у селі Кутузівка.

«Частину села буде заживлено вже цього тижня», - йдеться у повідомленні .

Нагадаємо, 26 вересня, у місті Балаклія, яка була звільнена від російських окупантів на початку вересня, у будинки почали подавати електроенергію.

Фахівці Чугуївського району електричних мереж (РЕМ) АТ «Харківобленерго» відновили лінію електропередачі, яка на днях була пошкоджена внаслідок ракетного обстрілу Чугуєва.

У селах Вільхівської та Дергачівської громад Харківського району після розмінування енергетики продожують відновлювати електропостачання в будинки людей, які пережили окупацію.

 

Галина Половик

 

Читайте також: