З весни без світла. Коли заживлять Старий Салтів (фото)

3171

Харківські енергетики повністю відновили електропостачання в село Молодова Старосалтівської громади на Харківщині, що в 20 км від російського кордону. На черзі - селище Старий Салтів, що в 2 км від Молодової. Його мешканцям доведеться потерпіти без світла ще два тижні.

Про  це повідомили в АТ "Харківобленерго".

Село Молодова було знеструмлене ще навесні 2022 року під час окупації. На початку травня село звільнили від росіян, однак повністю відновити електропостачання вдалося лише зараз.

Як розповів начальник Вовчанського РЕМ Олег Ковальов, для того, щоб повернути електрику в село, саперам довелося провести дуже велику роботу з розмінування. Енергетики у свою чергу відновили повітряну лінію 10 кВ, а також лінії 0,4 кВ.

"Ремонтували та міняли провід, ізолятори, роз'єднувачі. Внаслідок бойових дій тут було пошкоджено 70% мережі. Наразі усі споживачі села - зі світлом", - зазначив Олег Ковальов.

Наразі енергетики Вовчанського та Мереф'янського РЕМ продовжують відновлювати електропостачання у селище Старий Салтів. Для повного заживлення знадобитися  близько двох тижнів.

"Напругу подано ще на 3 підстанції, відбувається заміна зруйнованих опор, монтуються проводи. Для повного заживлення населеного пункту може знадобитися ще близько двох тижнів", - повідомили в обленерго.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

Галина Половик

Читайте також: