Щоб восени відчувати себе бадьорим, повним сил і енергії, необхідно дотримуватися п'яти правил осіннього харчування.
У народі заведено вважати, що взимку організму потрібно більше енергії, і тому раціон має бути калорійнішим. Однак дієтологи стверджують, що харчування в холодну пору року має бути навіть легшим, ніж влітку.
Основу раціону повинні складати овочі та фрукти.
«Віддавайте перевагу жовто-оранжевим плодам – гарбузу, моркві, лимону, хурмі, мандаринам та апельсинам. Два-три рази на тиждень потрібно вживати капусту, в тому числі і квашену. Також у щоденному раціоні мають бути і кисломолочні продукти – йогурт, кефір та ряжанка», – розповіла GX дієтолог Тетяна.
Як харчуватись восени. Головні секрети правильного раціону
4654
GX - про правила харчування.
Читайте також:
- Що відбувається з цінами на продукти у Харкові влітку
- Небезпечні харчові продукти
- Корисне харчування: які продукти необхідно вживати
- Ціни на продукти в Харкові: що подешевшало та подорожчало
- Що буде з цінами на продукти наприкінці року
- Йододефіцит: які продукти необхідно вживати