Як "прикрутити" споживання електроенергії. Поради від енергетиків

1780

Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" сьогодні, 18 жовтня, не вводив графіків аварійних обмежень споживачів, не зважаючи на пошкодження кількох об'єктів енергетичної внаслідок ранкових атак ворога. Про це повідомили в "Укренерго" і розповіли українцям, як вони можуть допомогти енергетикам в непростий час і уникнути можливих відключень. 

"Зберігайте спокій і ощадливо споживайте електроенергію! Зменшуючи споживання в пікові години вранці та ввечері, ви допомагаєте енергетикам балансувати енергосистему та відновлювати мережі після ворожих атак", - заявили в компанії.

Зокрема, українців просять з 6:00 до 9:00 та з 17:00 до 23:00 взагалі не користуватися прасками, електроплитами, обігрівачами, пральними машинами. Прасувати та готувати їжу рекомендують вдень - після 9:00. А прати, обігрівати оселі краще ближче до опівночі - після 23:00. 

Як правильно економити електроенергію - тут.

Нагадаємо, у Харкові вранці 17 жовтня через перебої зі світлом тимчасово припинено рух лініями Харківського метрополітену. Блекаут в частині районів тривав від 3 до 5 годин. Цього ж дня ввечері, до 18:00, відновили подачу електроенергії практично до всіх будинків харків’ян. 

Як підготуватися до ймовірного "блекауту" - тут.

 

Галина Половик

Читайте також: