Мер розповів, скільки тривав ранковий блекаут в частині Харкова

2167

Зранку понеділка, 17 вересня, частина міста Харкова була  знеструмлена через обстріл енергетичної інфраструктури. Блекаут в частині районів тривав від 3 до 5 годин. Цього ж дня ввечері, до 18:00, відновили подачу електроенергії практично до всіх будинків харків’ян. 

Про це  повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону. 

«Вранці через обстріл енергетичної системи були перебої з електропостачанням. У зв'язку з цим було припинено роботу Харківського метрополітену, знеструмлено міський електротранспорт, не було електроенергії у житлових будинках, адміністративних будівлях і наші лікувальні заклади перейшли на дизель-генератори, як і критична інфраструктура. Так тривало протягом трьох-чотирьох годин, після чого ми разом з енергетиками запустили електроенергію і почали подавати світло до метрополітену, і він почав працювати стабільно, пішли трамваї та тролейбуси, і, відповідно, зараз світло є практично в усіх будинках міста Харкова», - цитує мера міста пресслужба міськради.

Нагадаємо, у Харкові вранці 17 жовтня через перебої зі світлом тимчасово припинено рух лініями Харківського метрополітену. Після 12:00 рух відновили за вийнятком кількох станцій на Салтівській лінії.  О 13:25 Салтівська лінія метрополітену повністю відновила роботу.

 На початок 16 години 17 жовтня, в Харкові відновили практично усі трамвайні та тролейбусні маршрути за винятком тих, що вдеть до аеропорту.

Галина Половик

Читайте також: