Голосування за українські міста завершилося: на якому місці Харків

7198

Підбито підсумки всеукраїнського конкурсу «Місто України. Національний вибір – 2022», який відбувся, незважаючи на російську агресію і затяжну війну. Харків'яни, як і багато українців впродовж 2022 року продовжували голосувати за найвідоміше, на їх розсуд, місто на країни. У такий спосіб вони намагалися підтримувати рідні міста.

У цьому рейтингу Харків набрав понад 108 224 голосів підтримки - майже втричі більше, ніж минулого року (38,5 тис.). Однак, як і минулого разу, Харків посів друге місце. Хоча наприкінці весни Місто-герой вирвалось у лідери.

За результатами голосування у 2022 році переможцем конкурсу став Сєверодонецьк, у якого понад 158 300 лайків. Минулорічний лідер Івано-Франківськ відчутно здав позиції, опустившись на 17 місце - отримав трохи більше 4 000 голосів.

Загалом рейтинг міст України на кінець воєнного року 31 грудня 2022 року мав такий вигляд:

Зазначимо, у харків'ян та всіх, хто любить наше місто, є чудова нагода вивести Харків у лідери за підсумками 2023 року. Нагадуємо, голосувати можна щодня, у будь-який зручний час. Для цього потрібно зайти на сайт «Місто України. Національний вибір» та натиснути на кнопку «голосувати» навпроти улюбленого міста. Також можна проголосувати, перейшовши на сторінку Харкова. Голосування зараховується лише щодня з однієї IP-адреси.

Нагадаємо, на початку 2022 року в Україні стартував проект «Місто України-2022». Українці протягом усього року голосовали за найпривабливіше та найвідоміше місто України. 31 грудня 2022 року в 00:00 голосування закрили.

У 2021 року в аналогічному голосуванні Харків посів друге місце, набравши понад 38,5 тисячі голосів підтримки. Переможцем конкурсу став Івано-Франківськ, у якого було понад 52 тисячі лайків.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: