Щоб восени відчувати себе бадьорим, повним сил і енергії, необхідно дотримуватися п'яти правил осіннього харчування.
У народі заведено вважати, що взимку організму потрібно більше енергії, і тому раціон має бути калорійнішим. Однак дієтологи стверджують, що харчування в холодну пору року має бути навіть легшим, ніж влітку.
Основу раціону повинні складати овочі та фрукти.
«Віддавайте перевагу жовто-оранжевим плодам – гарбузу, моркві, лимону, хурмі, мандаринам та апельсинам. Два-три рази на тиждень потрібно вживати капусту, в тому числі і квашену. Також у щоденному раціоні мають бути і кисломолочні продукти – йогурт, кефір та ряжанка», – розповіла GX дієтолог Тетяна.
Читайте також: Корисне харчування: які продукти необхідно вживати