Які аптеки працюють на Північній Салтівці та в П'ятихатках

2110

На Північній Салтівці, яка більше за інші райони Харкова постраждала від дій російських окупантів, працюють аптеки «9-1-1», «Аптека оптових цін», «Мед-Сервіс» на вул. Гвардійців-Широнінців, вул. Дружби Народів та вул. Леся Сердюка. У П’ятихатках, які також сильно постраждали від ворожих обстрілів, відкриті аптеки «9-1-1» та «Сатурн-фарм» на вул. Академіка Вальтера. Про це повідомили в Харківській міській раді.

Загалом зараз у Харкові  функціонують близько 500 аптек, що складає 85% від довоєнної кількості.

Власники аптек обладнують заклади генераторами та джерелами автономного живлення, щоб забезпечити харків’ян необхідними ліками, санітарно-гігієнічними засобами та іншими товарами першої необхідності у випадку перебоїв з електропостачанням. Під час можливого блекауту в Харкові готові працювати 310 аптек.

Нагадаємо, Північну Салтівку окупанти обстрілювали постійно протягом кількох місяців, поки українські військові не вигнали якомога далі від Харкова. Вулиці району найбільше у місті постраждали від війни. Зокрема, на Північній Салтівці, на вулиці Наталії Ужвій розташований один з найбільш зруйнованих будинків у Харкові. Відстань звідси до Окружної дороги, за якою стояли російські війська, не більше кілометра.

Зараз у районі поступово відновлюють будинки. Частину із пошкоджених будинків відновити вже неможливо. Загалом у Харкові пів тисячі будинків не підлягають відновленню. Більш ніж половина з них розташовані на Північній Салтівці. 

 

Сергій Бражник

Читайте також: