Що робитимуть з однією з найбільш зруйнованих багатоповерхівок у Харкові: інформація мерії (фото)

3338

Один з під’їздів зруйнованого 16-поверхового будинку на Північній Салтівці не підлягає відновленню. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов під час зустрічі з мешканцями будинку та власниками зруйнованих квартир.

«Фахівці підтвердили, що перший під’їзд будинку точно відновити не можна. Щодо другого під'їзду, то зараз фахівці оцінюють його пошкодження у 65%, але після початку розбирання завалів рівень пошкодження конструкції може виявитися вищим», - зазначив мер.

Цей будинок розташований на вулиці Наталії Ужвій, яка у Харкові найбільше постраждала від війни. Відстань звідси до Окружної дороги, за якою стояли російські війська, не більше кілометра. Північну Салтівку окупанти обстрілювали постійно протягом кількох місяців, поки українські військові не вигнали подалі від Харкова.

Довідка. Станом на кінець 2023 року у Харкові відновили 66 багатоповерхових будинків, які були пошкоджено внаслідок ворожих обстрілів.

Близько пів тисячі будинків у Харкові зруйновані і не підлягають відновленню. Більше половини з них розташовані на Північній Салтівці.

Нагадаємо, продовжується відновлення житлового будинку по вул. Танкопія.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

Читайте також: