Скільки коштують в Харкові найпопулярніші товари на випадок блекаутів

2309

У Харкові проаналізували ціни на портативні зарядні пристрої, акумуляторні лампи, які по суті перейшли в розряд першої необхідності через велику ймовірність частих відключень електроенергії, а то й блекауту.

Як повідомили у пресслужбі Харківської міської ради, в спеціалізованих магазинах та ринках міста в асортименті: портативні пристрої для заряджання мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків; ліхтарі та лампи на акумуляторах або сонячних батареях; зовнішні акумулятори та портативні зарядні станції.

Відповідно до моніторингу цін на ці товари, найдорожчими є портативні зарядні станції на сонячних панелях та від розетки. Коштує таке обладнання у магазинах Харкова у середньому від 40 до 50 тис. грн. 

Більш доступними є паурбанки: залежно від торгової марки, ємності пристрою, кількості USB-портів та інших особливостей ціни варіюються в середньому від 500 до 1 700 грн. Такий самий пристрій на сонячній батареї коштує 2800–3600 грн. 

Настільні лампи або нічники можна придбати за 200-1 800 грн. Ручні ліхтарі на батареях коштують від 80 до 150 грн, на акумуляторі – 200-1 400 грн, на сонячній батареї – 200–900 грн.

Також харків'янам варто мати вдома запас батарейок (від 20 грн/4 шт.) та радіоприймач на батарейках на випадок відсутності зв'язку (від 270 грн).

Нагадаємо, на час відновлення запасу міцності електромереж варто очікувати обмежень споживання електроенергії на Харківщині, як регіону з традиційно великим споживанням електроенергії, і найбільш постраждалим від останніх ракетних атак.

Як підготуватися до ймовірного "блекауту" - читайте тут.

 

Галина Половик

Читайте також: