П’ять пенсій відразу. Де отримують виплати жителі деокупованої громади на Харківщині

1382

У Борівській громаді, яка була деокупована на початку жовтня, люди отримують пенсії одразу за кілька місяців.

Як повідомили у Борівській селищній раді, після відновлення роботи Укрпошти пенсійними виплатами охоплені  усі населені пункти громади.

"З 13 жовтня в громаді відновила роботу Укрпошта. Наразі установа працює в основному на виплату пенсій. Людям, які за станом здоров’я не можуть прийти до відділення Укрпошти, листоноші доставляють пенсії адресно", - запевнили у громаді.

Наразі пенсіонери отримують виплати за 4 попередні місяці та за поточний.

Крім того, відновив роботу в режимі консультацій підрозділ Пенсійного фонду України (ПФУ). Оскільки будівля ПФУ зруйнована після підриву російськими окупантами мосту через річку Борова, представники ПФУ працюють та приймають людей у приміщенні терцентру по вулиці Миру, 19.

"Тут допомагають відновити нарахування і виплату пенсій пенсіонерам, яким з певних причин вони були призупинені, а також надають інші фахові консультації", - поінформували у селищній раді.

Також працює Центр надання соціальних послуг Борівської селищної ради (терцентр) - адресно обслуговують  пенсіонерів та інших людей, які потребують догляду вдома.

Служба у справах дітей Борівської селищної ради дистанційно консультує громадян через електронну пошту borovassd@ukr.net .

Нагадаємо, 3 жовтня 2022 року Збройні сили України взяли під контроль селище Борова Харківської області, яке є центром Борівської громади. 

У Боровій 13 жовтня, через десять днів після звільнення відновлено роботу відділення Укрпошти. За перший день роботи поштарської бригади близько 300 борівчан отримали пенсії.

 

Галина Половик

Читайте також: