Мешканцям Харківщини обіцяють "окупаційні виплати". Скільки і коли почнуть видавати

2044

Жителям Харківської області, а також мешканцям інших регіонів, які перебували під окупацією росіян, держава буде виплачувати грошову допомогу – 2 200 грн щомісяця. Уже з наступного місяця – з листопада. Про це заявила віце-прем'єрка Ірина Верещук в ефірі телеканалу РАДА, - повідомив Telegram-канал Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Кожен, хто пережив окупацію, може розраховувати на усі актуальні види фінансової допомоги – і від держави, і від міжнародних гуманітарних організацій. Крім того, з наступного місяця ці громадяни будуть отримувати ще одну додаткову допомогу – 2200 грн», - повідомила Ірина Верещук.

У відомстві нагадали, що наразі на звільнених від ворога Харківщині та Херсонщині триває пілотний проєкт: громадяни, які фактично мешкали на момент деокупації там, через "Укрпошту" отримують разову грошову допомогу в сумі 1 200 грн.

Нагадаємо, у деокупованих селах Липці та Черкаські Тишки Харківського району, вперше після звільнення приїхала «Укрпошта». Людям нарешті почали виплачувати пенсії.  Вони також отримали одноразову допомогу від Червоного Хреста – по 1 200 грн.

Галина Половик

 

Читайте також: