Харків'ян просять не підключати опалення (фото)

1764

Харківські тепловики просять жителів міста самовільно не підключати будинки до системи опалення, інакше можуть виникнути аварійні ситуації.

«Така самодіяльність може призвести до аварійних ситуацій та пошкодженню запірної арматури. Запуск тепла до будинків по всьому місту буде відбувається за графіком, із врахуванням показників температури зовнішнього повітря», - заявили на комунальному підприємстві «Харківські теплові мережі».

За інформацією тепловиків, наразі в Харкові тривають передпускові операції та локалізація дефектів, які можуть виникати під час підвищення гідравлічних режимів та температури теплоносія. Також запускаються в роботу додаткові котли, а джерела теплопостачання переводяться на зимову схему.

Одночасно працівники підприємства продовжують обстежувати магістралі для оперативного пошуку та усуненню втрат теплоносія. 

«Особливу увагу у цьому опалювальному сезоні потрібно приділяти економії енергоресурсів і запобіганню «перетопів» в оселях харків'ян», - зазначили на підприємстві.

Нагадаємо, у Харкові 15 жовтня стартував опалювальний сезон. У лікарні міста уже подали тепло. 

На Харківщині  також стартував опалюваний сезон на Покрову, 14 жовтня. Голова ХОВА Олег Синєгубов підписав розпорядження, яким рекомендовано місцевим органам влади розпочати подавати тепло в будинки, якщо середньодобова температура знизиться до 8 і нижче градусів протягом трьох діб.

У місті Первомайському на Харківщині опалювальний сезон обіцяють розпочати з 1 листопада. У місті Лозова також не поспішають опалювати будинки - чекають, коли середньодобова температура знизиться нижче восьми градусів.

 

Галина Половик

Читайте також: