У Харкові стартував опалювальний сезон. Коли чекати тепла у будинках харків'ян

2548

У Харкові стартував опалювальний сезон. У лікарні міста уже подали тепло. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, - передає пресслужба мерії.

За словами мера, житлові будинки харків'ян почнуть опалювати, коли зафіксують відповідні погодні умови (протягом трьох діб температура становитиме нижче 8 градусів тепла).

Міський голова попередив, що попереду складний осінньо-зимовий період.

«Цей опалювальний сезон буде дуже складним, і це не залежить, на жаль, від нас. Російський агресор цілеспрямовано розбиває інфраструктуру. Ми робитимемо все можливе і часом неможливе, щоб його пройти, щоб у людей у ​​будинках було тепло. У нас є газ, необхідні обсяги закуплені», - наголосив Ігор Терехов.

Він нагадав, що цього року у Харкові замінено майже 200 км магістральних трубопроводів, підготовлені до роботи котельні. Мер подякував комунальникам за  ретельну підготовку до зими і висловив вдячність харків'янам, які економно використовують електроенергію. 

Раніше мер Харкова Ігор Терехов заявляв, що місто готове до старту опалювального сезону, але, якщо дозволять погодні умови, тепло в будинки харків’ян пустять трохи пізніше.

На Харківщині  також стартував опалюваний сезон. На Покрову, 14 жовтня, голова ХОВА Олег Синєгубов підписав розпорядження, яким рекомендовано місцевим органам влади розпочати подавати тепло в будинки, якщо середньодобова температура знизиться до 8 і нижче градусів протягом трьох діб.

 

Галина Половик

Читайте також: